top of page

זרמים בהומיאופתיה

                                       הומיאופתיה קלאסית

הטיפול ההומיאופתי הקלאסי מתחיל בתשאול מקיף ויסודי אודות מצבו של המטופל. האבחון והניתוח של כל מקרה בהומיאופתיה קלאסית הוא אינדיוידואלי – מתייחס לאדם כשלם – ולכן נערך באופן מפורט ומעמיק. הביקור הראשון נמשך לעיתים כשעתיים ובסופו ההומיאופת מתאים הכנה הומאופתית אחת , מדוייקת למצבו של האדם ועונה לצרכיו ברגע הנתון. מכיוון שאדם חולה בכל רגע נתום במחלה אחת, למרות שביטוייה יכולים להיות שונים, הוא זקוק לתרופה אחת שתיתן מענה לכלל התסמינים.

 

                                    הומיאופתיה לא קלאסית

ישנן שיטות אחרות המכונות הומאופתיה אך הן אינן עונות להגדרה, למשל: פרחי באך, הומוטוקסיקולוגיה, הומיאופתיה מודרנית, הומיאופתיה צרפתית ועוד. שיטות אלו, עושות שימוש בתכשירים שהוכנו באופן הומיאופתי [עיקרון הדילול], אך אינן נותנות את הטיפול באופן הומיאופתי. הן אינן פועלות עפ”י ההנחיות, החוקים והעקרונות הבסיסיים של ההומיאופתיה.

כלומר, בעוד שמתן רמדי אחת על פי התאמה אישית לאפיונים האינדיוידואלים הם סימן ההיכר של ההומיאופתיה הקלאסית, ההומיאופתיה המודרנית, נותנת לאדם טיפול סימפטומטי ע”י תכשיר המורכב מכמה אלמנטים, כאשר כל אחד מותאם לסימפטום פיזי אחר. לרוב התכשיר נלקח במנות מרובות וללא הבנה עמוקה של הבעיה המרכזית הדורשת ריפוי. לכן ההקלה בסימפטומים הינה זמנית בלבד, לעומת ההומיאופתיה הקלאסית, שנותנת פתרון לטווח הארוך.

עלות:

בשיטת הטיפול שאיננה קלאסית , עלות התכשיר יקר יותר כיוון שמכיל יותר מרכיבים, ונצרך בכמות גדולה ולמשך זמן ארוך.

בשיטה הקלאסית, ניתנת נכנה הומיאופתית אחת, ועלותה נמוכה יותר.

הערה חשובה:

צמחי מרפא, שיטות המשלבות תרופות רבות, צמחי מרפא וזריקות, אינן הומיאופתיה.

לסיכום:

ההומאופתיה הינה שיטת ריפוי נפלאה אם היא מיושמת כהלכה.

bottom of page