top of page

שאלות נפוצות

מי מטפל בהומיאופתיה?

הומיאופת קלאסי מוסמך מוגדר כמי שעבר הכשרה במשך לפחות 4 שנים באחד מהמוסדות האקדמיים המוכרים והרשמיים, בארץ ובחו"ל,  המוכרים על ידי האגודה להומיאופתיה קלאסית בישראל , ולאחר מכן התמחה ועבר חניכה אישית ממושכת [סטאז']. 

במה מטפלת ההומיאופתיה?

הומיאופתיה הינה רפואה טבעית המתייחסת לאדם כשלם, גוף ונפש ומטפלת באופן עמוק ושורשי בבעיה ולא רק בסימפטומים.

בצורה זו, ניתן להקל ולפתור מגוון רחב של בעיות גופניות ונפשיות, מינקות ועד לגיל הזהב.

דוגמאות לבעיות / מחלות שניתן לטפל בהן בהומיאופתיה: 

  • נפשית: חרדות, התקפי חרדה, דיכאון, חוסר שקט, עצבנות, בלבול נפשי.

  • מחלות כרוניות: יתר לחץ דם, סכרת, בעיות לב, מערכת עיכול לא מאוזנת, תסמונת המעי הרגיז, מיגרנות

  • אורתופדיה: כאבים, פציעות אורתופדיות, דלקות מפרקים.

  • ילדים ותינוקות: בעיות עור [אטופיק דרמטיטיס], מחלות ילדות כגון דלקות אוזניים עיניים וגרון, בעיות נשימה, שקדים מוגדלים [שקד שלישי], הרטבות לילה, היפראקטיביות, גאזים וקשיי עיכול, ומערכת חיסון לא מאוזנת

  • גניקולוגיה: כאבי וסת, מחזור לא סדיר, תופעות גיל המעבר [גלי חום, עצבנות, הזעות, נדודי שינה]

  • גיל ההתבגרות: אקנה, בעיות קשב וריכוז, קשיי התמודדות במסגרת חברתית, פחדים, בעיות התנהגות.

מהו תהליך הטיפול?

במהלך הטיפול נערך תשאול שנמשך כשעה, הכולל שאלות מגוונות המקיפות את חיי המטופל באופן מעמיק, לאחר מכן על ההומיאופת להחליט על איזו תרופה [רמדי] יש לתת. את התרופה על פי רב מזמינים מבית מרקחת הומיאופתי, אלא אם במקרה ויש את הרמדי מוכנה בקליניקה.

לאחר כחודש וחצי יש לבצע פגישת מעקב נוספת, קצרה יותר לצורך תשאול ועריכת משוב לגבי התקדמות המצב הכללי. לאחר הערכת המצב ייתכן ויהיה צורך בנטילת רמדי חדשה או שחילופין ינתנו הנחיות חדשות. לאחר מכן כל כמה חודשים יש להיפגש שוב במידת הצורך לטובת בחינת המקרה בכדי לתמוך בתהליך הריפוי.

מהו תהליך הטיפול?

במהלך הטיפול נערך תשאול שנמשך כשעה, הכולל שאלות מגוונות המקיפות את חיי המטופל באופן מעמיק, לאחר מכן על ההומיאופת להחליט על איזו תרופה [רמדי] יש לתת. את התרופה על פי רב מזמינים מבית מרקחת הומיאופתי, אלא אם במקרה ויש את הרמדי מוכנה בקליניקה.

לאחר כחודש וחצי יש לבצע פגישת מעקב נוספת, קצרה יותר לצורך תשאול ועריכת משוב לגבי התקדמות המצב הכללי. לאחר הערכת המצב ייתכן ויהיה צורך בנטילת רמדי חדשה או שחילופין ינתנו הנחיות חדשות. לאחר מכן כל כמה חודשים יש להיפגש שוב במידת הצורך לטובת בחינת המקרה בכדי לתמוך בתהליך הריפוי.

ממה מורכבת הרמדי [התרופה], והאם היא מסוכנת?

ראשית - יש לזכור שבניגוד לרפואה האלופטית [קונבנציונאלית] - שבה כל התרופות הן רעילות , מסוכנות, לרב ממקור כימי ובעלות תופעות לוואי רבות -  בהומיאופתיה התרופה הינה ממקור טבעי ללא רעילות או שייר כלשהו לחומר כלשהו, משום שהרמדי במצבה הסופי עברה דילול ארוך וממושך , עד שלא נותר שייר חומרי כלשהו. את הרמדיס ההומיאופתיות (רמדי הוא שם כולל להכנה הומיאופתית) רוקחים בצורת הכנה ייחודית מחומרים שונים מהטבע. מקור הרמדי יכול להיות מכל אחת מהממלכות הקיימות בעולם התופעות, כלומר דומם, צומח וכו'...

שנית - הרמדי בטוחה לחלוטין! כל הרמדיז הן ללא שום סכנה ומתאימות ביותר לתינוקות וילדים, משום שאין בהן סכנת רעילות לחלוטין. בצורת ההכנה ההומיאופתית, החומר עובר תהליך אשר במהלכו מוציאים את החומר הפעיל, כך שנותר בהכנה פוטנציאל הריפוי שבחומר. בצורת הכנה זו, כאשר לא נשאר חומר כימי, אין סכנת הרעלה או תופעות לוואי.

עם זאת חשוב להדגיש כי לקיחת רמדי הומיאופתית ללא הנחיה ובקרה של הומיאופת, יכולה במקרה הטוב לא להביא לתוצאות, אך במקרה הרע – להביא לאי נעימויות מבחינה בריאותית.

מבחינת הכשר דתי הן נחשבות בבחינת “בטל בשישים”.

איך מכינים את הרמדי [התרופה]?

את הרמדי מכינים לרב בבית מרקחת הומיאופתי מיוחד המורשה לכך. תהליך ההכנה מורכב ודורש דיוק. הרוקח בוחר את החומר הגס, וכותש אותו עם סוכר חלב או עם אלכוהול ומייצר תמיסת אם [MOTHER TINCTURE].

כעת מתחיל ,תהליך של דילול וניעור (פוטנטיזציה) על פי טכניקה וחוקים מוגדרים.

מתמיסת האם נוטלים טיפה אחת ומדללים אותה עם 100 טיפות של מים\אלכוהול במבחנה. כעת יש לנער בחוזקה את המבחנה. השם המקצועי לדילול במבחנה הזו נקרא C1. לאחר מכן מהמבחנה של C1 נוטלים טיפה אחת, ואותה מוסיפים למבחנה שנייה עם 100 טיפות חדשות של מים\אלכוהול.  ממשיכים בתהליך עד להשגת הדילול הרצוי.

בדילול המוכן הסופי משתמשים כרמדי בצורת טיפות או כדורונים מתוקים למציצה על בסיס לקטוז.

העוצמה או החוזק של הרמדי ההומאופתית נקראים “פוטנץ” והם מבטאים את מספר הדילולים שעבר החומר: ככל שהחומר עבר יותר דילולים וניעורים, כך גדלה עוצמתו.

מכל זה ברור שפעילות הרמדי ההומאופתית איננו על בסיס כימי, משום שלאחר 12 דילולים כבר אין למעשה מולקולות של החומר, כך שהחומר פעיל מבחינה אנרגטית בלבד. לכן אין להכנות הומאופתיות תופעות לוואי.

ההסבר מאחורי התופעה האנומלית הזו הוא שלאחר תהליך הדילול מהחומר - נותר בעצם רק הרוח, או התדר האנרגטי מהחומר עצמו. יש המכנים זאת "הזיכרון של המים" שנושאים בתוכם את את המידע מהחומר שדולל במים.

מהן מטלות המטופל במהלך הטיפול?

במהלך הטיפול על המטופל לשים לב לדברים יוצאי דופן, במיוחד לתסמינים רגשיים\גופניים שחווה בעברו וכעת חוזרים לפרק זמן קצר עד להחלמה עמוקה ומלאה. כמו כן יש לבצע רישום של חלומות, השתוקקות\סלידה למזונות מסויימים. יש לעדכן את ההומיאופת המטפל בכל שאלה שצצה, ולפחות פעם בשבוע לשלוח עדכון ולדווח על המצב הכללי.

מבחינת הגבלות ההומאופת המטפל מנחה בנוגע להגבלות מיוחדות בזמן הטיפול.

בין הדברים שכדאי להימנע משימוש בהם בזמן הטיפול נמצאים קפאין [שוקולד, קפה, תה חזק, קוקה קולה, שוקו], קמפור, מנטה, שמנים אתריים, אלכוהול' ,תרופות וסמים. [לפני הפסקת תרופות יש להיוועץ במטפל]

מלבד זאת אין בדרך כלל צורך בדיאטות או הגבלות מיוחדות. עם זאת תמיד ישנה חשיבות לתזונה בריאה ומדוייקת.

במהלך טיפול הומאופתי יש להימנע משימוש בתכשירים טבעיים כגון רסקיו רמדי ופרחי באך, גם אם הומלצו על ידי רוקח בבית מרקחת.

מהן מתרחש לאחר נטילת הרמדי?

לאחר נטילת הרמדי מתחיל תהליך הרפוי. בשלב הראשון, בחלק מהמקרים יכולה להופיע תגובה (אינדיבידואלית לכל אחד) ברמת הגוף והנפש.

לעיתים תתכן הרעה ראשונית, “ריאקציה הומאופתית”, המסמנת את תחילתו של התהליך ומראה שהרמדי החלה לפעול. התגובה מופיעה בדרך כלל בשבוע הראשון לאחר הטיפול.

התופעות באם יופיעו, יהיו קשורות לסימפטומים הקיימים של המטופל, סימפטומים שהיו בעבר או סימפטומים של תהליכי הפרשה וניקוי. הסימפטומים עוברים לבד בתוך מספר ימים ללא צורך בהתערבות ובטיפול כלשהו. אם הנך מודאג- פנה להומיאופת המטפל.
סדר הופעת הסימפטומים חשוב ביותר, יש לרשום אותם, ולדווח בהמשך להומיאופת המטפל

מהו משך הטיפול?

משך הטיפול הוא אינדיבידואלי, ויכול להימשך מספר חודשים, בהתאם לסוג הבעיה, לחומרת המצב ומשך קיום הבעיה.

במקרים אקוטיים ניתן לראות תגובה מהירה לטיפול, אולם במקרים כרוניים, עמוקים, שקיימים זמן רב נדרש טיפול מעט ארוך יותר. באם היה שימוש ממושך של תרופות הדבר עלול להאט את תהליך הריפוי ויש לקחת זאת בחשבון.

פגישות המעקב נקבעות אחת לחודשיים, וככל שמתקדם הטיפול, תדירות הפגישות יורדת.

האם צריך להאמין בהומיאופתיה בכדי שהטיפול יצליח?

לא צריך להאמין בהומיאופתיה כדי שהטיפול יעבוד והראייה הטובה ביותר לכך היא, שאנו רואים כיצד הומיאופתיה מביאה הקלה וריפוי בטיפול בתינוקות ובבעלי חיים, אשר בהם לא קיים האפקט הפסיכולוגי, אפקט הפלסבו.

ישנם לא מעט מחקרים המדגימים את יעילותה המוכחת של  ההומיאופתיה (ראה פרק מחקרים), ואף העדויות בשטח מדברות בעד עצמן. יותר ויותר אנשים נעזרים בטיפולים הומיאופתים בכל העולם. העובדה שקופות החולים ובתי החולים פתחו מרפאות המציעות טיפול הומאופתי מצביעה על הכרה ביעילות השיטה.

bottom of page