top of page

מה זה בעצם מולוסקום?

מולוסקום - MOLLUSCUM CONTAGIOSUM, או בשם הנפוץ - יבלת ויראלית. מדובר במחלה דלקתית ויראלית נפוצה, הכוללת נגעים מורמים מעט, בעלי קוטר בין 1-5 מ"מ. ההופעה יכולה להיות בכל מקום בגוף. הנגעים מאופיינים בשקע מרכזי אשר יכול להפריש נוזל מדבק, שקוף או לבן בעת לחיצה על הנגע. הנגעים חולפים מעצמם תוך מספר חודשים או שנים גם ללא טיפול.

אז מה קורה באמת במציאות?

הילד חולה כל כמה שבועות, מתלונן על חולשה וחום גבוה עם כאבי גרון, ההורים המודאגים שכבר נמאס להם מההיעדרויות מהעבודה הולכים לרופא שמבצע משטח גרון לשלול זיהום חיידקי של סטרפטוקוקוס.

בלי להמתין לתוצאות הרופא מיד רושם אנטיביוטיקה [רק ליתר ביטחון], ושולח את הילד הביתה. בדיעבד התברר "שהמשטח יצא נקי" והילד המסכן לקח ללא סיבה סתם אנטיביוטיקה. זה חוזר על עצמו שוב ושוב עד שמתישהו הרופא מתעשת ומחליט לקרוא למצב הזה PFAPA וכולם חשים הקלה עצומה, איזה יופי, יש ממש שם מסתורי והגדרה למה שמתרחש.

ומה עכשיו? הרופא ביצע המון בדיקות ולא מצאו מה הסיבה לחולי המסתורי הזה. אז במה יש לטפל אם לא מצאו מה לא בסדר? מכיוון שהממסד הרפואי תמיד מחפשים "אשם" כלשהו שאחראי למחלה, כגון וירוס, חיידק, מוטציה גנטית או טפיל כלשהו - ובמקרה הזה כל הבדיקות לא מוצאות את ה"אשם", הממסד הרפואי לא מנסה ומתכוון לרפא בכלל. הוא מודה שמבחינתו אין למצב החולי הזה ריפוי, מה שנותר הוא רק לנהל את התסמינים לטובת קיצור משך ההתקף על ידי מתן סטרואידים בכמויות עצומות או מורידי חום בכמויות מסחריות.

מהמם, נכון?  רק להזכיר לכם שסטרואידים פוגעים בהתפתחות של הילד ובמיוחד במערכת החיסון [שמלכתחילה הייתה משובשת] , ומורידי חום דוגמת נורופן\אקמול הם גם לא שמחה גדולה וגורמים לנזקים חמורים כגון אי ספיקת כליות והרס הכבד. לגבי השימוש המיותר באנטיביוטיקה - אפילו משרד הבריאות בעצמו מודה שזו הבעיה העיקרית בתסמונת הזו - משום שמתן מיותר מוביל ליצירת עמידות בפני אנטיביוטיקה. 

אז איך כן מרפאים בעצם?

פה נכנסת לתמונה ההומיאופתיה. ואחוזי ההצלחה הם באמת יוצאי דופן. להומיאופת מגיעים אותם הורים מיואשים שנמאס להם להאביס את הילדים שלהם בתרופות מרעילות [כל תרופה היא רעילה במידה מסויימת]. מכיוון שאין מבחינת ההומיאופתיה מחלות אלא רק אנשים שלא נמצאים באיזון, מכאן נובע שאין תרופה מסוימת למחלה מסוימת - ולכן הטיפול מתמקד בשורש ובמקור של החולי \חוסר איזון.

לכל מטופל הרמדי [התרופה ההומיאופתית] עשויה להיות שונה בהתחשב במכלול התסמינים של המטופל שמאפיינים אותו.

bottom of page