top of page

עקרונות ההומיאופתיה

להומיאופתיה קלאסית מספר עקרונות:

1)   חוק הדומים – ההומיאופת מתאים רמדי מדוייקת למצבו של החולה, כזו שמסוגלת לייצר סימפטומים דומים לאלו של אדם חולה.

 

2)   עקרון המנה הבודדת – על פי ההבנה ההומיאופתית, רק רמדי אחת היא המתאימה ביותר למכלול הסימפטומים האינדיבידואליים של המטופל ברגע נתון. לכן, ההומיאופת יבחר ברמדי יחידה לטיפול אשר יכולה להשתנות בעתיד בהתאם לשינויים החלים בחייו של המטופל.

3)   עקרון המנה המזערית – העקרון מבוסס על כך שהרמדי ההומיאופתית נועדה לגרות את כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף.  על-פי ההומיאופתיה, הסיבה למחלות היא שינוי או פגיעה בכוח החיים של האדם. תהליך ההכנה המיוחד של הרמדי ההומיאופתית מביא אותה למצב בו היא משפיעה ברמה הדינאמית ולא החומרית. רמדי הומיאופתית עוברת תהליך הכנה מיוחד, שבסופו נותרת הכנה אשר בה מצוי כוח הריפוי הייחודי של החומר. הרמדי מגיעה אל שורשי המחלה שנמצאים במישורים עמוקים.

4)   עקרון הטיפול האינדיבידואלי – ההומיאופת מתאים את הטיפול ההומיאופתי באופן אישי לכל אחד ואחת ומתמקד באדם ולא במחלה. ההומיאופת מתייחס לגוף ולנפש כאחד, כך שהרמדי מותאמת לפי מכלול המאפיינים האינדיבידואליים של האדם. לדוגמא: שני אנשים שמגיעים עם אותה בעיה, למשל מיגרנה, יקבלו טיפול שונה ואינדיבידואלי, עפ”י תמונת הסימפטומים הייחודית והמאפיינים האישיותיים של כל אחד.

5)   עקרון הכוח החיוני – לכל אדם כוח חיים – חיות, אשר מטרתו לשמור על איזון והרמוניה בגוף. הטיפול ההומיאופתי נועד לחזק את הכוח החיוני על מנת שיוכל להתמודד עם מצבים ותחלואים שונים בהם נתקל האדם במהלך חייו. ניתן לקרוא לזה – חיזוק מערכת החיסון.

6)   טיפול במכלול הסימפטומים – הטיפול ההומיאופתי מותאם באופן אישי למטופל עפ”י התייחסות למכלול הסימפטומים שלו במישור הפיזי והנפשי.

7)   עקרון כיוון הריפוי – מהלך התקדמות המחלות הינו מבחוץ כלפי פנים, מאיברים חיצוניים כמו העור, לאיברים פנימיים כמו מערכת העיכול הנשימה וכו’. תהליך הריפוי מתרחש הפוך. הריפוי מתרחש  מבפנים כלפי חוץ.

8)   עקרון אימות התרופה ההומאופתית – בתהליך אימות התרופות ההומיאופתיות, נבדקת רמדי על אנשים בריאים (אל מול קבוצת ביקורת שמקבלת פלצבו), על מנת לקבל תמונת סימפטומים שהיא מסוגלת לייצר. בעזרת אותה רמדי ניתן לרפא סימפטומים דומים אצל האדם החולה.

עד היום התקבל מידע על  כ- 3500 רמדיס .

bottom of page